Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

 • Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
  Σήμερα 02/10/2023 το σχολείο μας γιόρτασε την ημέρα σχολικού αθλητισμού. Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες συμμετείχαν σε ενδοσχολικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, βόλει και μπάσκετ. Επιπλέον ασχολήθηκαν με το μπάτμιντον αλλά και με πάσες βόλει. Ηταν όλοι υπέροχοι.
 • Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του ΓΕΛ Καλλίπολης με το Λύκειο Αγ. Νικολάου Λεμεσού
  Στο ταξίδι μας στην Κύπρο, στα τέλη του Φεβρουαρίου της φετινής χρονιάς βιώσαμε μαθήματα Ιστορίας, συνειδητοποιήσαμε την εγγύτητα του Ελληνισμού στο νησί, νοιώσαμε τη ζεστασιά και την αγάπη του.
 • Παγκόσμια Ημέρα Μαθηματικών ΙΙ
  Στις 15-3-23 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας αφιέρωμα στις γυναίκες Μαθηματικούς από όλο τον κόσμο, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας μαθηματικών pi-day.
 • Παγκόσμια Ημέρα Μαθηματικών
  Το Λύκειο Καλλίπολης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μαθηματικών και σας προσκαλλεί την Τετάρτη 15-3-2023 στην εκδήλωση που επιμελήθηκαν μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου μας με τίτλο “Μαθηματικά – μια παγκόσμια γλώσσα”.
 • Βράβευση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023
  Βράβευση ομάδας μαθητών της Α’ Λυκείου του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023 που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας σε συνεργασία με τις Γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα.
 • Πρόσκληση Συμμετοχής στο 1ο “BLUE HORIZONS – Η Ναυτιλία για τη Νέα Γενιά”
  Tην Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 (10 π.μ.) στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Καραγιώργη Σερβίας 18, 18533 – Πειραιάς) θα πραγματοποιηθεί το 1ο ανοιχτό εργαστήριο γνώσης, γνωριμίας και διασύνδεσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα με τίτλο «Γαλάζιοι Ορίζοντες» που απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου.
 • Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
  Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του παιδαγωγικού συλλόγου διδασκόντων, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
 • Εκπαιδευτική επίσκεψη στα μουσεία φαρμακολογίας και παθολογοανατομικής
  Στις 23/11/2022 το τμήμα του σχολείου μας Γ’ Υγείας, με συνοδούς καθηγητές την κα Δ. Κοντογιώργη και τον κ. Σ. Οικονόμου καθώς και ομάδα μαθητών της Β’ Λυκείου με συνοδούς καθηγητές τον κ. Ι. Παγιαυλά και τον κ. Α. Κατρίνη πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα Μουσεία Φαρμακολογίας και Παθολογοανατομικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης των Αθηνών
  Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ξεναγήθηκαν στα κτήρια αυτά και προσέγγισαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα εκθέματα:  ιστορικά τεκμήρια της Οθωνικής περιόδου, πίνακες ανεκτίμητης καλλιτεχνικής αξίας μεταξύ των οποίων έργα του Ν. Γύζη και του Κ. Παρθένη καθώς και έπιπλα εποχής. Για την ενδελεχή ξενάγηση και τη φιλοξενία ευχαριστούμε θερμά του Προσωπικό του Μουσείου, το … Read more
 • Επέτειος Πολυτεχνείου
  Επέτειος Πολυτεχνείου. Με σεβασμό στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την αποτίναξη του καθεστώτος του φόβου που επέβαλε η Δικτατορία, αποτίσαμε φόρο τιμής  στους οραματιστές της Ελευθερίας.
 • Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου
  Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αδράνειας γιορτάσαμε φέτος με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια την εθνική μας επέτειο του ΟΧΙ. 
 • Βιωματική Δράση από το Ι.Ο.Α. Π. Μυλωνάς
  Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας , Π. Μυλωνάς, με βιωματικές επιδείξεις, μέσω της χρήσης προσομοιωτών και κατάλληλου εξοπλισμού στο χώρο του σχολείου μας ευαισθητοποίησε τους μαθητές για τους κινδύνους της οδήγησης όταν δεν ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας.
 • Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α
  Στις 31-10-22 μαθητές και μαθήτριες της Β’ λυκείου επισκέφθηκαν το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Εκδήλωση με ευκαιρία τη μέρα Αθλητισμού
  Με την ευκαιρία της καθιερωμένης «Παγκόσμιας Μέρας Αθλητισμού» οι γυμναστές του σχολείου μας διοργάνωσαν αθλητικούς αγώνες βόλεϊ, ποδοσφαίρου, μπάσκετ στο Αθλητικό Κέντρο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».
 • Σχολική Διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Ηλιακού Τηλεσκοπίου
  Διάκριση για τη συμμετοχή μαθητών μας με τρεις ομάδες, στον Διεθνή Διαγωνισμό «The sun at a glance» του Ευρωπαϊκού Ηλιακού Τηλεσκοπίου για την κατασκευή infographics στην Αγγλική γλώσσα.
 • Διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό Χαϊκού
  Συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Σχολείου μας, Ιωάννα Παπανικολάου (Α3) η οποία βραυέυτηκε στο διεθνή διαγωνισμό Χαϊκού στην κατηγορία Α2.
 • Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2022
  Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Καθηγητών και οι γυμναστές του Σχολείου μας, συγχαίρουν τις ομάδες Μπάσκετ αγοριών και Βόλεϋ κοριτσιών για την κατάκτηση της 4ης θέσης στον Πειραιά, με την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
 • Στηρίξτε την Ραδιοφωνική μας Ομάδα!
  Για 2η συνεχή χρονιά, το Σχολείο μας συμμετέχει στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού του «European School Radio»!
 • Διάκριση μαθητών μας σε εθνικό διαγωνισμό ποίησης
  Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες Α’ Λυκείου του Σχολείου μας που διακρίθηκαν σε εθνικό επίπεδο στο Διεθνή Διαγωνισμό Haïku.
 • 25η Μαρτίου
  Με αφομή την εθνική εορτή και επέτειο για την 25η Μαρτίου του 1821, την Πέμπτη, 24 Μαρτίου μαθητές και εκπαιδευτικοί αφιερώσαμε τον διδακτικό μας χρόνο σε εκείνους που με τον Αγώνα και τη θυσία τους χάραξαν το μονοπάτι προς την ελευθερία και την Εθνική μας Ανεξαρτησία.
 • 2ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022
  Στιγμιότυπο από τη Βράβευση των μαθητών και μαθητριών μας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, παρουσία επισήμων.
 • Δράση ευαισθητοποίησης κατά του εκφοβισμού
  Με αφορμή την πανελλήνια σχολική ημέρα κατά της βίας στο Σχολείο, το Λύκειο μας πραγματοποίησε δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών.
 • Βράβευση του Γ.Ε.Λ. Καλλίπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022
  Βράβευση του Γ.Ε.Λ. Καλλίπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022 για την συμμετοχή του τμήματος Α2. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τρεις ομάδες της Α’ και μια ομάδα της Β’ Λυκείου.
 • Τηλεδιάσκεψη 21/01/2022 – Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία
  Στα πλαίσια του γαλλόφωνου προγράμματος eTwinning «Génération 22», πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, την Παρασκευή 21/01/22, τηλεδιάσκεψη των μαθητών μας με μαθητές από την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ιταλία.
 • Προγράμματα συνεργασίας ευρωπαϊκών σχολείων eTwinning 2021-22
  Στο σχολείο μας υλοποιούνται κατά το τρέχον σχολικό έτος δύο ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων και τη συμμετοχή ομάδων μαθητών από την Α΄ τάξη.
 • Συμμετοχή σε διαγωνισμό δημιουργίας γαλλόφωνου κόμικ με θέμα την Επανάσταση του 1821
  Συμμετοχή μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου σε διαγωνισμό δημιουργίας γαλλόφωνου κόμικ, BDNF – La fabrique à BD που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Εθνική βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ελλάδος στα πλαίσια της Ελληνογαλλικής φιλίας.
 • Διάκριση στον Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών “Ο ΘΑΛΗΣ”
  Διάκριση στον Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών “Ο ΘΑΛΗΣ” για τον μαθητή της Β’ τάξης του Λυκείου μας, Πανούση Γρηγόριο.
 • Πανευρωπαϊκή Διάκριση στο Tae Kwon Do για μαθήτριες του Γ.Ε.Λ. Καλλίπολης
  Πανευρωπαϊκή Διάκριση των μαθητριών Μαυροκεφάλου Ειρήνη (χρυσό) και Ελισάβετ (αργυρό και χάλκινο μετάλλιο) στο Πρωτάθλημα Tae Kwon Do ITF.
 • Σχολική Διάκριση του Γ.Ε.Λ. Καλλίπολης Πειραιά
  Συμμετοχή μαθητών της Α’ Λυκείου με τρεις ομάδες στον Διεθνή Διαγωνισμό «The sun at a glance» του Ευρωπαϊκού Ηλιακού Τηλεσκοπίου (E.S.T) για τη δημιουργία infographics στην Αγγλική με θέματα που άπτονται της ηλιακής δραστηριότητας.
 • Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
  Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια παιδαγωγικού συλλόγου διδασκόντων, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
 • Σχολική Ψυχολόγος
  Στο Λύκειό μας θα προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και συµβουλευτικής Σχολική Ψυχολόγος κάθε Πέμπτη. Οι ενδιαφερόµενοι µαθητές και γονείς µπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά µε τη σχολική µονάδα καθότι η υπηρεσία παρέχεται κατόπιν ραντεβού.
 • Επέτειος Πολυτεχνείου
 • Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά “Ο ΘΑΛΗΣ”
  82ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021Δήλωση συμμετοχής μέχρι 3/11/2021 Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 82ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή … Read more