Δραστηριότητες

Επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης των Αθηνών

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 τα τμήματα Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας, με συνοδούς καθηγητές τον κ. Σ. Ζαμπέτη, κα Β. Βάγια και κα Κ. Πατέρου,  επισκέφτηκαν το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.  Το Μουσείο αποτελείται από δύο κτήρια, το πρώτο ιδιοκτησίας Σταματίου Δεκόζη-Βούρου, (μεγαλοαστική οικογένεια του 19ου αιώνα) κατοικήθηκε από  τον βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα και τη σύζυγο του Αμαλία, από το 1836 μέχρι το 1843 και το δεύτερο κτίστηκε το 1859 κι συνδέεται με κλειστή γέφυρα με το Παλαιό Παλάτι.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ξεναγήθηκαν στα κτήρια αυτά και προσέγγισαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα εκθέματα:  ιστορικά τεκμήρια της Οθωνικής περιόδου, πίνακες ανεκτίμητης καλλιτεχνικής αξίας μεταξύ των οποίων έργα του Ν. Γύζη και του Κ. Παρθένη καθώς και έπιπλα εποχής.

Για την ενδελεχή ξενάγηση και τη φιλοξενία ευχαριστούμε θερμά του Προσωπικό του Μουσείου, το οποίο δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας τόσο για την υποδειγματική  παρουσία τους όσο και για το ενδιαφέρον που έδειξαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ν. Γύζη, Το Καρναβάλι στην Αθήνα