ΔιακρίσειςΔραστηριότητες

Βράβευση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023

Με πολλή χαρά σας ανακοινώνουμε τη Βράβευση ομάδας μαθητών της Α’ Λυκείου του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023 που διοργάνωσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας σε συνεργασία με τις Γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή ότι το σχολείο μας βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε έναν διαγωνισμό που συμμετέχουν πάνω από 6500 μαθητές από όλη την Ελλάδα!

Η Βράβευση θα γίνει στις 16 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Την ημέρα εκείνη θα ανακοινωθεί και η σειρά την οποία έχουμε λάβει (1ο/2ο/3ο ή κάποιο άλλο ειδικό βραβείο).

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο αξιοπερίεργων αντικειμένων (κάτι σαν μικρό μουσείο) με εκθέματα που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι, να το βιντεοσκοπήσουν και να το συνδέσουν με ένα πρωτότυπο ποίημα σε μορφή ακροστιχίδας, εμπνευσμένο από το δωμάτιο αυτό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επέλεξαν να ασχοληθούν με Γυναίκες που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στον Γαλλικό Πολιτισμό και επηρέασαν το Δυτικό πολιτισμό στο σύνολό του. Γυναίκες-Σύμβολα των Επιστημών, της Γαλλικής Επανάστασης, της Μόδας, της Λογοτεχνίας και των Τεχνών αλλά και ένα μνημείο-σύμβολο, ο Πύργος του Άιφελ, ο επονομαζόμενος «Σιδηρά Κυρία» για τους Γάλλους.

Τα παιδιά δημιούργησαν διάφορα εκθέματα, ακολουθώντας διάφορες τεχνικές, από ζωγραφική και κολάζ μέχρι γλυπτική, μακέτες και 3D σχέδιο και εκτύπωση, καθένα από τα οποία σχετίζεται με μια Γυναίκα – Σύμβολο του Γαλλικού πολιτισμού. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο πίνακας μεγάλων διαστάσεων που ζωγράφισε η μαθήτρια Λυδία Αναστασοπούλου (Α1) με θέμα τη “Μαριάννα”, πρόσωπο-σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας και της Γαλλικής Επανάστασης, ο οποίος αποτελεί και το κεντρικό έκθεμα του δωματίου.

Οι μαθητές Χρήστος Μουρσελάς (Α3) και Νίκος Τομαής (Α4) επιμελήθηκαν τα δύο σχετικά βίντεο, ένα με φωτογραφίες και ένα με βίντεο από το δωμάτιο “Femmes FRANCOFORTES” που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κυριακή Λέκκα