ΕκδηλώσειςΛειτουργία Σχολείου

Ενημέρωση Γονέων και κηδεμόνων από το σύλλογο καθηγητών

Την Τετάρτη 04/10/2023 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων στις 18:00μ.μ. Η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν κατάμεστη από γονείς/κηδεμόνες γεγονός που μας χαροποίησε καθώς η καλή συνεργασία του σχολείου με τους γονείς οδηγεί σε καλύτερα παιδαγωγικά αποτελέσματα.

Ενημερώνουμε από την ιστοσελίδα και για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν ότι συζητήθηκαν περιληπτικά τα παρακάτω θέματα:

Το μέγεθος του σχολείου είναι τέτοιο (420 μαθητές 51 καθηγητές)  που η σωστή λειτουργία του μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με την τήρηση του σχολικού κανονισμού. Η επικαιροποίηση του  θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μετά την διαβούλευσή του και με το 15μελές συμβούλιο των μαθητών.

Βασικά σημεία που τονίστηκαν ήταν : α) η προσέλευση των μαθητών είναι πριν τις 8:15π.μ. όπου γίνεται η πρωινή συγκέντρωση και γίνονται ανακοινώσεις. Μετά την προσευχή και τις ανακοινώσεις, οι αργοπορημένοι μαθητές θα μπαίνουν στο προαύλιο αλλά όχι στις αίθουσες γιατί προκαλείται αναστάτωση στο μάθημα, β) δεν επιτρέπεται η αδικαιολόγητη έξοδος των μαθητών από το σχολείο, γ) οι γιορτές και οι επισκέψεις δεν είναι προαιρετικές αλλά εντάσσονται στο πρόγραμμα του σχολείου.

Κινητά και κάπνισμα απαγορεύονται από τη νομοθεσία. Σε περίπτωση παραπτώματος θα γίνεται επίπληξη και αν το γεγονός επαναληφθεί θα λαμβάνονται διαβαθμισμένα τα απαραίτητα παιδαγωγικά μέτρα.

Οι απουσίες είναι το μέγιστο 114. Δεν διακρίνονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Οι μόνες απουσίες που καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται  είναι ειδικές περιπτώσεις όπως συμμετοχή σε αγώνες πανελλήνιου επιπέδου και άνω και η νοσηλεία σε νοσοκομείο που συνοδεύονται από τα απαραίτητα έγγραφα. Απουσίες από covid ή γρίπη προσμετρώνται κανονικά εκτός και αν έρθει αντίθετη οδηγία για κάποια περίοδο του χρόνου, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Έγινε αναφορά σε θέματα συντήρησης του κτιρίου και τη διαχείριση/φύλαξη της αυλής τις βραδινές ώρες.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι υπάρχει διάθεση από τους καθηγητές του σχολείου να προσφέρουν στους μαθητές δραστηριότητες και έξω από τα στενά πλαίσια των μαθημάτων, όπως προγράμματα περιβαλλοντικής, θεατρική ομάδα, συμμετοχή σε διαγωνισμούς στους οποίους μαθητές μας πέρσι είχαν καταφέρει να αποσπάσουν βραβεία.

Ενδεικτικά αυτές τις μέρες οι μαθητές ενημερώνονται για τη θεατρική ομάδα (κα. Κολέντζου), περιβαλλοντική ομάδα (κ. Οικονομάκο), το διαγωνισμό cansat (κ. Λειβαδίτη), moon Camp Challenge (κ. Παγιαυλά), Διαγωνισμό μετάφρασης (κα. Βασιλειάδου), διαγωνισμοί γαλλοφωνίας, ραδιοφώνου, γαλλόφωνου χαϊκου (κα. Λέκκα), διαγωνισμός ΕΚΠΑ (κα Κοντογιώργη, κ. Κατρίνης κ.α.) και υπάρχει συνέχεια με θέματα που θα προτείνουν και άλλοι καθηγητές. Να ενημερώσουμε ότι το πλήθος των συμμετεχόντων μαθητών σε πολλούς από τους διαγωνισμούς είναι περιορισμένο από τους κανόνες των διαγωνισμών για το λόγο αυτό θα γίνει προσπάθεια να δοθούν μέσα στο χρόνο αρκετές ευκαιρίες συμμετοχής και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα.

Σχετικά με τις εκδρομές αναφέρθηκε ότι προβλέπονται οι μηνιαίοι περίπατοι, αλλά και οι πολυήμερες. Εκπαιδευτικές επισκέψεις θα γίνονται ανά τμήμα. Έγινε αναφορά στους γονείς/κηδεμόνες της Γ τάξης για την 5μερη εκδρομή η οποία εφόσον υπάρχει συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο.

Στις 27 Μαρτίου έχει γίνει κράτηση για επίσκεψη αλλά και συμμετοχή στα εργαστήρια του CERN και θα προηγηθούν οι μαθητές της Β λυκείου.

Μας προσκάλεσε ένα σχολείο της Γαλλίας, με το οποίο είχαμε συνεργασία, να το επισκεφτούμε ώστε να παρουσιάσουμε τις δράσεις που θα υλοποιηθούν μεταξύ ομάδας του σχολείου μας (υπ. Κα Λέκκα) και της Γαλλίας. Η πρόσκληση είναι για τον Απρίλιο του 2024.

 Τέλος, ακούστηκαν και απαντήθηκαν διάφορα ερωτήματα.

Ευχόμαστε να έχουμε μια ήρεμη και δημιουργική χρονιά